Wat is Chiropractie

Chiropractie is een beroep binnen de gezondheidszorg dat zich bezighoudt met de diagnose en behandeling van stoornissen en blokkades van het bewegingsapparaat. De chiropractor gaat er in zijn benadering van uit dat een verstoord bewegingspatroon of een scheeftstand van wervelkolom of gewricht zal leiden tot een verandering in gezondheid en vitaliteit.

De chiropractoren werkzaam bij Chiropractie Hoofddorp zijn naast hun basisopleiding allen onderwezen in de Sacro-Occipitaal Techniek (SOT). Binnen de chiropractische zorgverlening wordt de SOT gekenmerkt door zijn holistische benadering. De methodiek kenmerkt zich door een gedegen analyse van de wervelkolom, het bekken, het hoofd en kaakgewricht, de armen en benen en ook de orgaansystemen. De nadruk ligt op de structurele integriteit van het lichaam zodat stabiliteit en beweging mogelijk gemaakt worden. Daar waar de moderne tijd van alledag zich kenmerkt door allerlei stressfactoren die de gezondheid verstoren en de fysiologie van het lichaam beïnvloeden, proberen de chiropractoren door hun specifieke benadering het lichamelijk evenwicht (homeostase) te herstellen.

SOT wordt over het algemeen beschouwd als een rustige methode ten opzichte van een “krakende“ manipulatie. SOT is dan ook zeer geschikt voor mensen die terughoudend zijn over of bang zijn voor het manipuleren.

De SOT benadering staat een interactie met andere chiropractische technieken makkelijk toe. Zo kan het zijn dat de chiropractor u ook begeleidt met Dry Needling, diepe massage techniek (blading), de Pro-Adjuster, oefenvormen en/ of voedingsadviezen.

 • Ronald doet een kaakcorrectie

  Ronald doet een kaakcorrectie

 • Anne-Marie gebruikt de Activator

  Anne-Marie gebruikt de Activator

 • Anne-Marie en de Pro Adjuster

  Anne-Marie en de Pro Adjuster

 • Nathalie bezig met Dry Needling

  Nathalie bezig met Dry Needling

 • Nathalie bezig met Blading

  Nathalie bezig met Blading

 • Gitte rapporteert haar bevindingen

  Gitte rapporteert haar bevindingen