De Chiropractoren

Ronald Meijer

Chiropractie_Hoofddorp-Ronald_Meijer-HiRes-4595.jpg

 Na de afronding van zijn studie fysiotherapie studeerde Ronald in 1992 af als chiropractor aan het Anglo European College of Chiropractic in Bournemouth, Zuid Engeland.

Ondanks al zijn werkervaring beschouwt Ronald elke werkdag weer als een nieuwe leerervaring. Tijdens het onderzoek van een patient is het credo van Ronald om vooral buiten de gangbare box te denken en je daarbij niet beperken tot de standaard orthopedische en neurologische testen. Al zijn kennis en kunde bundelt Ronald in de toepassing van zijn specialisatie, een methode genaamd Sacro Occipitaal Techniek (SOT). Deze techniek bestaat uit een analyse en behandeling van indicator punten op het lichaam. Specifieke aandacht wordt daarbij door Ronald geschonken aan het functioneren van het kaakgewricht. Ronald bemerkt regelmatig dat ogenschijnlijk eenvoudig te behandelen klachten toch niet zo eenvoudig zijn omdat problemen met het kaakgewricht over het hoofd gezien worden. Komt Ronald er niet uit dan zoekt hij contact met tandartsen die vanuit een functionele benadering de situatie verder evalueren. De afgelopen jaren heeft Ronald zich ook verder bekwaamd in de toegepaste kinesiologie en de orthomoleculaire voedingsleer.

In zijn vrije tijd mag Ronald graag tijd op de golfbaan doorbrengen en tijd vinden voor fitness en spinning.

 

Anne-Marie Koudal

Chiropractie_Hoofddorp-Anne_Marie_Koudal-HiRes-4518.jpg

Partner van Ronald en sinds 1994 afgestudeerd aan het Anglo European College of Chiropractic. Anne-Marie werkt ook vanuit het concept van de SOT en is gespecialiseerd in de behandeling van baby’s en jongeren. Als kind kwam Anne-Marie al in aanraking met Chiropractie in Denemarken en weet daarom maar al te goed dat het behandelen op jonge leeftijd noodzakelijk kan zijn. Wacht niet tot het lichaam volgroeid is en dan in zijn problematieken blijft hangen. In de loop der jaren heeft Anne-Marie vele cursussen gevolgd zoals Dry Needling en Blading. Meer recent is Anne-Marie vanuit haar interesse voor beeldvormende technieken gestart zich te bekwamen in diagnostiek middels echografie. De basiscursus echografie is afgerond en Anne-Marie hoopt dat het een passende plaats binnen de praktijk krijgt in de diagnostiek en evaluatie van de voortgang van het behandelbeleid.

 

Nathalie Muijtjens

Chiropractie_Hoofddorp-Nathalie_Muijtens-HiRes-4560.jpg

Nathalie is zich na haar afstuderen aan het Anglo European College of Chiropractice in 2012 verder gaan profileren als chiropractor met een passie voor het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn van haar patiënten. Met een achtergrond als technisch ingenieur en ervaring bij Sony, is ze een enthousiaste en leergierige professional in haar vakgebied. Met haar grondige kennis van het menselijk lichaam en haar holistische benadering van de gezondheidszorg, heeft Nathalie al vele mensen geholpen.

Nathalie behandelt een breed scala aan aandoeningen. Ze gebruikt diverse chiropractische technieken (ook voor schedel en kaak) en past deze aan de individuele behoeften van haar patiënten aan. Haar doel is om de oorzaak van de klachten te identificeren en gerichte behandelingen te bieden om het lichaam in balans te brengen en het natuurlijke genezingsproces te bevorderen. Door zichzelf voortdurend bij te scholen, kan zij de meest effectieve behandelmethoden aanbieden. Naast chiropractie maakt zij gebruik van diverse massage technieken waaronder cupping, actieve release technique, fascial blading, ijs frictie, dry needling en indien nodig orthomoleculaire ondersteuning.

Naast haar passie voor chiropractie hecht Nathalie ook veel waarde aan het opbouwen van een sterke en vertrouwensvolle relatie met haar patiënten. Ze luistert goed naar hun zorgen en biedt gepersonaliseerde zorg en advies. Haar vriendelijke en empathische benadering zorgt ervoor dat haar patiënten zich op hun gemak voelen tijdens elke sessie.

 

Gitte Gorcester

Chiropractie_Hoofddorp-Gitte_Gorcester-HiRes-4574.jpg

Gitte studeerde in 1994 af aan het Anglo European College of Chiropractic en was jaargenote van Anne-Marie. Zij vestigde zich aanvankelijk in het noorden van Groot-Brittannië waar zij haar echtgenoot ontmoette. Zij reisden samen de wereld over en kregen twee kinderen. Gitte vestigde zich in 2002 in Nederland en werkt sinds 2005 bij ons in de praktijk. Gitte hanteert in haar werk een brede visie m.b.t. het welzijn van haar patiënten. Zij volgt regelmatig cursussen die een verband leggen tussen emotie en de klacht van de patiënt en brengt dit inzicht in de praktijk.

In haar vrije tijd mag Gitte graag de natuur op zoeken voor een wandeling en kookt zij graag samen met de familie.

 

 

Ronald, Anne-Marie, Nathalie en Gitte worden in hun dagelijkse werk bijgestaan door de praktijkassistentes Heleen van Die, Caroline Boere, Annika Meijer en Camilla Meijer

 

Heleen

Chiropractie_Hoofddorp-Heleen_van_Die-HiRes-4534.jpg
 

Caroline

Chiropractie_Hoofddorp-Carolien_Boere-HiRes-4551.jpg
 

Annika

Chiropractie_Hoofddorp-Annika_Meijer-HiRes-4605.jpg
 

Camilla

Chiropractie_Hoofddorp-Camilla_Meijer-HiRes-4623.jpg